Gevelreiniging

Home/Gevelreiniging
Gevelreiniging 2017-07-13T01:34:38+00:00

Gevelreiniging

Het aanzicht van de gevel bepaalt in hoge mate de eerste indruk van een gebouw. Minerale ondergronden hebben de eigenschap om door weers- en milieu-invloeden te vervuilen, zodat het door de ontwerper beoogde aanzicht van de gevel sterk kan verslechteren.

In het verleden werd deze vervuiling verwijderd door toepassing van chemicaliën, met alle gevolgen van dien. De toegepaste chemicaliën (vaak zuren of alkaliën) betekenden een aanslag op het milieu en de gezondheid van de verwerker en brachten vaak schade toe aan de gevel zelf. Ook het stralen van gevels met een hard en scherp straalmiddel onder hoge druk heeft nogal wat schade aan gevels veroorzaakt.

Engelen facility BV heeft ruime ervaring in gevelreiniging. In de loop van de tijd zijn er een aantal reinigingsmethoden ontwikkeld die minder belastend zijn voor het milieu, gevel en verwerker. Op het gebied van reiniging van metaal, kunststof, aluminium, trespa en hout en van minerale materialen, zoals baksteen, verblendsteen, beton en natuursteen heeft Engelen Facility BV een passende oplossing.

Om uw gevel in optimale staat te brengen, kunnen wij deze impregneren met een damp open impregneer systeem, welke uw gevel beschermt tegen invloeden van buiten af en zorgt voor een verminderde vuil aanhechting en dat de gevel makkelijk te onderhouden is.

Graffitiverwijdering en impregneren

Wilt u gevelgraffiti verwijderd hebben? Engelen Facility BV verwijdert graffiti, stickers en posters van stenen gevels tot gladde beplating met professionele machines en milieuvriendelijke middelen.

Hoe langer een tag of tekening blijft staan, hoe groter de kans dat er nieuwe graffiti bijkomt. Het snel verwijderen ervan kan uitbreiding van graffiti vervuiling tegengaan.

Om graffiti van een bakstenen gevel te verwijderen is een andere aanpak vereist dan bijvoorbeeld bij een betonnen wand of kunststof rolluik. En voor het verwijderen van graffiti van monumenten gelden weer aparte regels. Onze geschoolde en gecertificeerde schoonmakers weten precies waar ze rekening mee moeten houden, en maken gebruik van milieuvriendelijke middelen.

Hoe langer een tag of tekening blijft staan, hoe groter de kans dat er nieuwe graffiti bijkomt. Het snel verwijderen ervan kan uitbreiding van graffiti vervuiling tegengaan. Om graffiti van een bakstenen gevel te verwijderen is een andere aanpak vereist dan bijvoorbeeld bij een betonnen wand of kunststof rolluik. En voor het verwijderen van graffiti van monumenten gelden weer aparte regels.

• wegnemen zonder de ondergrond te beschadigen.
• wegnemen zonder het milieu te belasten.

Nadat uw gevel gereinigd is, bestaat de mogelijkheid om deze te beschermen tegen nieuwe graffiti door middel van een anti graffiti coating. Graffiti is hiermee makkelijker te verwijderen zonder daarbij het risico te lopen dat de gevel beschadigt.

Meer weten over het verwijderen van graffiti en/of het impregneren van uw gevel? Engelen Facility BV helpt u graag verder met uw vragen, neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Graffiti verwijdering en impregneren

Nato Coat Kleurherstel en duurzame bescherming

Nieuwe kleurherstellende en duurzaam beschermende coating. In veel gevallen worden bij herstel en onderhoud van gebouwen de kozijnen, deuren en beplating overgeslagen omdat daar geen middelen voor zijn. Het gevolg; het gebouw houdt, na zorgvuldige schilders onderhoud, voor een deel toch haar “gedateerde” uiterlijk.

Nu is er de oplossing voor alle “onderhoudsvrije” ondergronden die achteraf niet onderhoudsvrij blijken te zijn. Nato Coat geeft een gebouw met gesloten ondergronden zijn oorspronkelijke uitstraling terug. Deze innovatie glascoating zorgt ervoor dat andere aluminium, kunststof en volkern (trespa, werzalit, enz.) weer als nieuw en oorspronkelijk eruit zien.

Wat doet Nato Coat precies?

• Herstelt de oorspronkelijke kleur
• Geeft een duurzame bescherming door een dunne
vuilafstotende (glas)laag
• Bespaart daarmee op onderhoud
• En heeft hierdoor een lange levensduur

Engelen Facility BV helpt u graag verder met uw vragen, neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Nato Coat Kleurherstel en duurzaam bescherming

GlasbewassingGlasbewassing

Buiten het zogenoemde ladderwerk zijn wij verregaand gespecialiseerd in de glasbewassing op grote hoogtes en moeilijk bereikbare plaatsen. Schoonmaakbedrijf Engelen facility BV in Venlo heeft altijd een oplossing op maat en beschikt over professionele glazenwassers

VvE-OnderhoudsdienstenVvE Onderhoudsdiensten

Voor Verenigingen van Eigenaren en woningbouwcorporaties bieden we een totaalconcept in het professionele onderhoud van o.a. trappenhallen, klein technisch onderhoud, liftonderhoud, klein tuinonderhoud en reiniging van parkeerplaatsen.

Calamiteitenreiniging24/7 Calamiteitenreiniging

Engelen Facility is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar voor calamiteiten. Bij calamiteiten als brand, storm en wateroverlast is de materiële schade vaak groot, om over de emotionele schade nog maar te zwijgen.

Kantoorschoonmaakkantoorschoonmaak

Van kantoorgebouw, school, verzorgingshuis tot winkelcentra, ons team draagt zorg voor een grondige en professionele interieurverzorging.

VloeronderhoudVloeronderhoud

Schone vloeren zijn belangrijk en het visitekaartje naar uw bezoekers. Engelen Facility kent voor ieder vloeroppervlak de juiste reinigingsmethode.

GevelreinigingGevelreiniging

Verwijderen van Graffitivervuiling of het reinigen van uw gevels. Wij weten als geen andere hoe je deze goed schoon krijgt en onderhoudt.

Bij schoonmaakbedrijf Engelen Facility BV bent u gegarandeerd van een schoon en goed onderhouden complex.

Ga naar de Instellingen en activeer de optie “Plaats ze handmatig”